Zomerweek Raakbare Vrouw, Frankrijk 


Zes dagen ruimte voor al onze liefde, pijn, tederheid, vurigheid, vrolijkheid, verdriet, saamhorigheid.

Zes dagen tijd om te delen, te dansen, te verwennen, te huilen, te lachen

en ...

vooral om volledig vrouw te zijn tussen andere vrouwen.

Dank lieve vrouwen, JDe 'blije bleiters!'

Wat de universiteit je niet leert,

leer je hier wel! EOpen met gereserveerdheid,

nieuwsgierigheid met buikpijn

het bracht mij bakken vol met gouden vissen met zachtheid

aan kado aan mezelf

50 jaar en en nieuwe reis begin. MDag lieve Francis en Gisèle

Het was ontroerend, confronterend, boos,

liefdevol en zacht boeiend verkennend, zoveel kleuren!

Dank je wel, HDe levensstroom door je lichaam voelen stromen,

op gang gebracht door liefdevolle aandacht.

Heel bijzonder, heel waardevol, verrijkend en helend.

Dank jullie wel.

Liefs, MOntroerende tederheid en aandacht. JBedankt voor dit mooie geschenk.

Het heeft mijn hart terug geopend.

In alle veiligheid heb ik mijn 'zijn' kunnen delen met deze vrouwen.

Ik kon zijn wie ik was en dat werd zonder oordeel en met respect aanvaard.

Ik dank jullie, dikke knuf, CAangeraakt worden zonder dat de ander iets terug wil.

Mooi, fijn, een soort van spectaculair cadeau. HAlsnog een jaar later....na de week van 'Raakbare Vrouw' in 2011

Na een week daar te zijn, ben ik aanwezig op jullie open namiddag.

Onmiddellijk bij binnenkomst van de zaal voel en weet ik het weer...

Vrouw zijn, vrouw voelen, zacht bewegen naar de plek waar ik zijn wil; ontroerd.

Dank voor jullie, toen en nu.

Het borrelt, glittert, glanst en zindert.

Denk dat ik mijn binnenkant nu ook naar buiten kan laten zien.

Ik geef het door! SOnuitsprekelijk dank voor jullie 'zijn' bij het hervinden van alles wat er al in mij is. AGisèle, Francis en mede 'raakbare vrouwen'

dank jullie wel voor de rijke ervaringen,

de intense momenten van samenzijn, de open handen en harten, de tranen,...

Dank voor alle fragmenten, om er uiteindelijk hélemaal te mogen zijn! VRaakbaar zijn, geraakt worden heeft vele verschillende vormen, klanken en kleuren.

Mezelf helemaal toelaten, liefhebben zoals ik ben.

Alle aspecten mogen verkennen, zonder je veilige 'thuishaven' te moeten verlaten.

Energie kan weer stromen.

Dank je wel Francis en Gisèle voor deze bijzondere ervaring,

voor jullie begeleiding, jullie loutering en aandacht,

wat voor mij wellicht het mooiste geschenk is dat je kan geven.

Dank je wel ook aan alle lieve vrouwen in de cirkel voor het willen delen,

het samen lachen, samen huilen en verbonden zijn. LHeeling

'Raakbaar'

Ik ben van mezelf

Hoef mezelf niet weg te geven

Licht en liefdevolle

voortgaan in vertrouwen

dankbaar. TWat een rijkdom!

Wat ben ik blij dat ik weer een paar stapjes dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb zo genoten van mijn ' vrijende' vrouw, van mijn lijf zoals het eruit ziet.

Ben jullie erg dankbaar.ILieve Gisèle en Francis

Dank jullie wel voor jullie Zegen en Liefde en de sfeer die jullie hebben neergezet.

Veel is losgekomen, muren ontdekt en begonnen met het slechten ervan. Herkenning, Erkenning, Heling. J'Raakbaar' zijn en 'Geraakt' worden is voor mij 'Echt mogen Zijn en écht mogen zijn.'

Ik wil jullie Francis en Gisèle oprecht bedanken voor deze fijne week waarin mijn vertrouwen om écht te mogen zijn een kans gekregen heeft om groeien. ChRaakbaar zijn betekent ook: 'Mag ik even in je broekje kijken?” (grapje)Toen ik dreigde te verdwijnen in een allesomvattend verdriet waren daar telkens de liefdevolle ogen van Francis waardoor het oude leed kon helen. M'Gisèle', jouw naam klinkt al even mysterieus om uit te spreken als je kleding.

In een zachte energie was je er altijd, nooit opdringerig maar uitnodigend met wijsheid en vrouwelijkheid. MDankbaarheid, stralend, vol leven! TNiet te geloven die dagen met jullie!

Zo vertrouwd, zo veilig, zo stimulerend, zo fijn! JBen trots op mezelf!

Ik blijf in contact ook als het moeilijk wordt en ga de confrontatie aan.

Durf meer te zeggen, durf me meer te laten zien.

Was leerrijk om met jullie te ervaren en te ontdekken.

Spannend én erg fijn! VVan verlangen naar begrip en zachtheid naar meer ruimte voelen. MRuimte, nabijheid, zuiver TNu al zoveel verbinding ervaren.

Mijn hart opent zich.

Mijn hart gaat open voor jullie! SJullie zijn zo inspirerend! JSprankelweekend

“Ik vond het Sprankelweekend een bijzondere ervaring. Ik heb vooral genoten, nog meer genoten en nog zoveel meer genoten... Ik heb het ervaren als een prachtige manier om mezelf te ontdekken vanuit verschillende invalshoeken. Zowel spel als dans hebben daar een grote rol in gespeeld, maar ook andere uiterst creatieve programma’s hebben mij geholpen om op een plezierige en veilige manier mezelf te mogen laten zien.

Ik heb erg genoten van de begeleiding van Francis en Eveline.

Dit buitengewone team blijkt erg gespecialiseerd te zijn in het verzinnen en uitwerken van dit fantastische programma: helemaal persoonlijk en uniek.

Er waren leuke, gekke en ontroerende momenten. De geborgenheid, veiligheid en verbondenheid bood een kwaliteit om ’U’ tegen te zeggen.

Het hele programma was doorspekt van sprankelelementen, van ’s morgens tot ’s avonds; eigenlijk dag en nacht, van dromen tot vertellen, van zingen tot muziek maken, van mediteren tot overgave, van lunchen in de natuur tot sprankelmaaltijden die je niet kan bedenken. Het is gewoon een verwen weekend waar je helemaal het onderste uit de kan meekrijgt.

Aanbevolen voor iedereen die Zin heeft in het Leven zoals het echt bedoeld is!!!”


“Als je verder wilt opengaan naar je binnen- en buitenwereld.............

Als je je hart weer wilt voelen kloppen……………….

je handen weer wilt voelen tintelen.....................

Ik heb behoorlijk veel groepen gedaan, maar deze springt er voor mij uit door het team, vanwege een zeldzame combinatie van lichtheid en luchtigheid mét grote zorgvuldigheid en toewijding.”


“Het was een heerlijk warm bad, waarbij ik helemaal de tijd had om eens te voelen hoe het met mij was, ipv er over na te denken.

Problemen worden gewoon aanvaard. Zonder te problematiseren wordt gevraagd naar wat het probleem met mij (of andere deelnemers) doet.

Ik vond het heel bijzonder om te ervaren dat ik voor anderen iets kan betekenen om wie ik ben ipv om wat ik allemaal voor ze doe.

Ik kan het ook samenvatten in 1 zin: ‘doping voor de ziel!’ “


“Het programma was super gevarieerd en prachtig in balans; zoveel moois om binnen te laten komen! Maar ’t weekend hielp me vooral om mezelf meer los te laten en naar buiten te komen. Mooi hoe je dan met onbekenden wezenlijk contact ervaart. Ik vond het een fantastisch weekend!”


“Dit weekend heeft me op een speelse manier en met kleine stapjes mijn sterke en zwakke plekken laten zien en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. Dit samen met andere deelnemers en warme begeleiding van onze begeleidsters. Deze bijzondere sfeer neem je naderhand mee naar huis.”


“Een vrolijk gekleurd eiland van rust en warmte op de drukke zee van dagelijkse leven.

Tot de kleinste details verzorgd! Professionele en meevoelende begeleiding. Afwisselend programma. Ik voelde me helemaal opgeladen! En niet te vergeten: Goede follow-up!”


“Tijdens dit weekend begon ik me weer te herinneren wie ik werkelijk ben. Inspirerend en ontroerend, confronterend en heel leerzaam. Een aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over zichzelf en de ander.”


“Ik heb er echt veel aan gehad! Ik heb zoveel lieve, warme dingen gehoord/ervaren... niet alleen van jullie maar ook van andere deelnemers, dat ik me een hele tijd daarna gehuld voelde in een warme cocon!!!  Dat idee met het “in het zonnetje zetten “ was precies wat ik in deze fase van mijn leven nodig had. Bovendien sinds het weekend... het lijkt net alsof ikzelf veel meer warmte voor mensen voel... maar ook dat ik enorm veel terugkrijg!!”


“Een weekend helemaal voor jezelf, om er achter te komen wat je drijfveren zijn, in een hele liefdevolle omgeving. Ook na het weekend sprankel je door. Doen!  Ik heb het hele weekend genoten van de aandacht voor elkaar, de omgeving, het voedsel, was de wereld altijd maar zo liefdevol.”


“Eindelijk een workshop voor echte kerels!”


“Dansen, zingen, spelen, lachen, huilen. Een weg die ik dit weekend ben gegaan om weer heel dicht bij mijn hart en bij mezelf te komen. Heerlijk om weer echt te kunnen voelen en helemaal mezelf te kunnen zijn. De deurtjes staan weer open en het is ongelooflijk wat je tijdens, maar ook na het weekend tegenkomt. Waaaaw, wat is de wereld toch mooi.”


“Tijdens het Sprankelweekend heb ik een kant van mezelf ontdekt die ik voorzichtig wel vermoedde, maar die op dit weekend echt naar buiten kwam. En wat ben ik daar blij mee! Vooral niets dan lof en respect voor de begeleiding, die ons zo’n zorgvuldig voorbereid programma hebben aangeboden. Ogenschijnlijk moeiteloos en met een aanstekelijk enthousiasme werden we meegenomen van de ene activiteit naar de andere. Daarbij werden zowel het groepsproces als onze individuele processen met zorg bewaakt en gestimuleerd. Nog steeds voel ik me alsof ik dit weekend een heel groot cadeau gekregen heb, dat ik langzaam aan het uitpakken ben!”


“Ik vond het sprankelen een ervaring om niet te vergeten. Alle onderdelen waren bijzonder en met heel veel zorg en aandacht voorbereid en vormgegeven. De begeleiding door twee ervaren, kundige en bovenal warme vrouwen maakte dat de sfeer snel veilig en vertrouwd werd. Daardoor heb ik toch net weer op een dieper niveau contact gekregen met mijn eigen gevoel en echt een hoop oude balast overboord kunnen gooien. Als ik terugdenk aan de workshop komen de volgende woorden bij mij terug: blij, weer even kind zijn, genieten, echt en eerlijk contact met een hele groep bijzondere en open mensen, een week om iedereen aan te raden......”


“Vooraf was ik bang dat we de hele tijd gemaakt vrolijk en blij zouden gaan doen.

Niets bleek minder waar. Het was allemaal echt. De tranen, de blijdschap en de vreugde, de warmte en de liefdevolle aandacht.

Het was allemaal echt. Dat is pas sprankelen!”Minnekunst

Veel te snel voorbij!

Een weekeinde vol liefde, ontmoetingen, herkenning, herinneringen, warmte, verdriet en vreugde. Dit samenzijn met al die prachtige vrouwen deed me beseffen dat ik zelf ook een mooie vrouw ben!  Daar ben ik zeer dankbaar en vreugdevol om. De wijze levenslessen neem ik mee en zal ik dagelijks ophalen. Dank je, E

 

Ik hoop dat na dit weekeinde mijn seksualiteit als een afgevallen kleurig herfstblad zal zijn; rijp voor wat komen gaat. R


Wat een fantastische vrouwen zijn jullie!

Dit weekende heeft me veel geleerd over mijn seksualiteit; de erkenning dat mijn seksualiteit bestaat. Een toegang vinden was mijn intentie.

De sleutel voor mij was het luisteren naar mijn yoni; een schat die ik al die tijd bij me droeg maar nooit naar luisterde. Nu kan ik mijn Yoni voelen en wél naar haar luisteren.

Het energie-ei beschouw ik als een groot geschenk en ik ga haar koesteren... dicht bij mijn Yoni. CLieve, mooie vrouwen,

Ik kijk terug en vond het voor mezelf een zeer geslaagd weekend.

Ben me bewust geworden dat er toch nog veel pijn zit op mijn yoni.

Ik moet seksualiteit eerst beleven vanuit veiligheid en respect.

Dit deed ik al maar vond nog geen systeem om lief te zijn voor mezelf, herviel steeds in oude gedragspatronen.

Tijdens het weekeinde heb ik wel verdriet kunnen loslaten, maar er zit nog meer op en ik zal proberen om die pijn zachter te maken door mezelf te beminnen met respect en vooral met liefde.    M, ik vond je verhaal prachtig en ben heel blij voor je.

Wat zo 'n weekend allemaal kan teweeg brengen, daar heb ik gewoon geen woorden voor.

Francis en Gisèle, jullie zijn prachtige vrouwen, bedankt voor de veiligheid die jullie mij steeds bieden en om te mogen zijn wie ik ben.

Liefs en warme groet, C

 


Veel te snel voorbij; een weekeinde vol liefde, ontmoetingen, herkenning, herinneringen, warmte, verdriet en vreugde.
Minnekind


Het was alles wat ik gehoopt had dat het zou zijn!

Open, afwisselend, diepte en vreugde.

Gevonden wat ik kwijtgeraakt was, ontmoetingen die niet verwacht waren

Geweldig kundig en liefdevol samenspel tussen Gisèle en Francis

Kortom geweldig! IHeerlijk! Hart vol liefde, zo'n lief minnekind in mij.

Dank je wel voor deze mooie beleving, liefs, VIk ben gegroeid!

Ongelooflijk wat er in een dag mag gebeuren!

Bedankt voor het liefdevol samenzijn! AHet is helemaal oké; alles mocht er zijn.

Eigenlijk is het een feest!

Nu kan ik er voor gaan, verder op mijn eigen weg met heel de ervaring in mijn hart.Treacties van deelnemers:

In Frankrijk:

In Nederland:

Almost Burnout? Tune in!Bewegen_naar_stilte.htmlalmost_burnout_tune_in%21.htmlshapeimage_35_link_0