Are you willing, just for today, to let go of pushing yourself


to conform to an external ideal?In relatie tot je vroegste omgeving ontwikkelde je een manier van reageren, die destijds voor jou de best mogelijke was.

Gedrag waarvan je dacht dat het je de meeste waardering en liefde van je ouders, opvoeders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes bracht

Een deel van je reacties nu, is gebaseerd op bescherming tegen gevoelens die je in het verleden niet verwerken kon. Deze bescherming is in je volwassen leven vaak een obstakel geworden, dat werkelijk contact (met jezelf en met een ander) in de weg staat.

Je houdt zo niet alleen de pijnlijke gevoelens weg, maar ook de vreugdevolle.  Op den duur ervaar je je leven dan als grijs; je voelt gemis en innerlijke onvrede doordat je niet handelt in overeenstemming met de diepere verlangens van je hart.


Als je in therapie, gegeven in een veilige en respectvolle sfeer, werkelijk aanwezig blijft bij wat er in je is vast gezet in je lijf, kan je oorspronkelijke energie weer gaan stromen. Je krijgt weer toegang tot je kracht, je levendigheid en liefde.


Door deze ervaring en doordat je inzicht krijgt in je gedrag, zul je keuzes gaan maken die werkelijk bij jou passen en niet meer ‘op de automatische piloot’ reageren.

Je kunt de wereld weer benaderen vanuit je authenticiteit.


visie

voor wie?            visie            werkwijze           praktisch