therapie praktijk francis bouwman

linkslinks.htmlhttp://www.apple.com/shapeimage_1_link_0
 

Het startpunt in een sessie ligt altijd in het hier en nu, bij iets waar je in je huidige leven tegenaan loopt en waar jij naar wilt kijken. Door hier niet alleen over te praten, maar ook naar je ervaring te gaan, door je gevoelens toe te laten en de gewaarwordingen in je lichaam serieus te nemen, wordt helder wat er speelt. Dat kunnen (oude) aannames en overtuigingen zijn, dat kan trauma zijn dat zijn sporen heeft nagelaten in je lijf, dat kan pijn of verdriet zijn waar je in je eentje geen blijf mee weet.

In een veilige en respectvolle sfeer kun je ervaren dat je nu meer mogelijkheden tot je beschikking hebt, bv dat je alsnog kunt doen wat in je lijf ooit is stopgezet en dat zorgt ervoor dat je oorspronkelijke energie weer kan stromen. Je leert in contact blijven met jezelf én met de ander en kunt op een volwassen manier uitdrukking aan je autheticiteit geven, met ook oog en begrip voor de ander.


In de sessies werk ik met je interne dialoog (mbv technieken uit zowel Gestalt-therapie als IFS) maak ik gebruik van mindfulness, focussen, systemisch werk en de karakter structuren. Door emotioneel lichaamswerk spreken we je lijf extra aan en in dromenwerk en visualisaties kan ook je onderbewuste tot uiting komen.

Belangrijk hierin is aandacht te hebben voor de gevoelens en sensaties waar je in je dagelijks leven gemakshalve aan voorbij gaat. Het is daarom soms even wennen aan een wat lager tempo.

werkwijze

voor wie?            visie           werkwijze           praktisch